سوالات متداول
در بخش درباره ما و صفحه کادر اجرایی و آموزشی، مختصری از سوابق و اطلاعات و عکس همکاران سال جاری درج شده است. البته تاکید می شود اگر چه برای مدرسه حفظ معلمان توانمند مهم است اما روی اشخاص تعهد نمی دهد بلکه روی کیفیت و اصول کار تاکید داریم و متعهد به آن هستیم. به تجربه دیده ایم که ممکن است معلمی برای دوره بعدی به دلایل مختلف امکان تداوم همکاری نداشته باشد. اما حفظ معلمان توانمد را ارزش و اعتبار می دانیم .
انتخاب معلم در اصل بر اساس توانمدی و صلاحیت حرفه ای آنها انجام می شود نه جنسیت آنها. اما در کل گرایش مدرسه بر اساس نیاز دوره سنی دانش آموزان انتخاب معلمان مسئول و اصلی از میان آقایان و برای دروس مختلف از هر دو گروه است.
بر اساس بررسیهای انجام شده توسط دفتر مرکزی مجموعه مدارس سلام و بر اساس ابعاد کلاس ها و توانمندی خوبی که معلمان مدارس سلام دارند، امکان حضور بین 22 تا 24 نفر در هر کلاس فراهم است. کلاسها دارای پنجره و نور و تهویه مناسب هستند .
با توجه به اینکه دانشآموزان این دوره از دوره کودکی اول گذشتهاند و کم کم باید به استقلال برسند، ضرورتی برای حضور معلمان و مربیان کمکی دیده نمیشود.البته در کلاسهایی که نیاز به حضور کمک معلم باشد، شورای مدرسه تصمیم گیری موردی خواهد کرد.
با توجه به اینکه برای آمادهسازی ساختمان دبستان دوره دوم سلام یاسین، کلاً دیوارهای برداشته و بر اساس نقشه ای مناسب برای مدرسه، مجددا دیوار کشی شد، در حد استاندارد است و به نظر شرایط ایده قابل قبولی از نظر مساحت، تهویه و نور دارند.
با توجه به نظارت سازمان نوسازی مدارس و سازمان آتشنشانی و آموزش و پرورش، تلاش شده حداکثر موارد توصیه شده، در نظر گرفته شود.
محتوای برنامه درسی دانشآموزان مجموعه مدارس سلام بعد از کارشناسی و لحاظ کردن نیازهای دانشآموزان و خواست والدین به صورت مشترک تدوین و به اجرا در آمده و لذا با سایر دبستانهای سلام تفاوتی ندارد.تلاش همیشگی ما این است که ساعات مصوب آموزش و پرورش را با کیفیت بالاتر برگزار کنیم و نسبت به تعمیق و تثبیت یادگیری توجه ویژه داشته باشیم.ساعات مصوب 25 زنگ آموزشی در هفته، شامل دروس ریاضی، علوم، مجموعه ادبیات فارسی، هدیهها، قرآن، اجتماعی ( بعضی پایه ها)، تربیت بدنی، هنر است که با حضور و همکاری معلمانی توانمند، نتیجه آموزش این دروس بسیار رضایتبخش بوده است.ساعات مازاد آموزشی دبستان های سلام هم که ده زنگ در هفته است شامل: 5 زنگ زبان خارجی، 1 زنگ رایانه، 1 زنگ مهارت زندگی، 1 زنگ پژوهش و در آخر 2 زنگ باقی مانده به پشتیبانی از دروس اصلی اختصاص می یابد .پس در کل عزیزانمان در این واحد آموزشی 35 زنگ در هفته برنامه کاری دارند ( روزانه 7 زنگ آموزشی )
مطابق مصوبه مجموعه مدارس سلام برای مقطع دبستان، روزانه 7 زنگ 45 دقیقه ای و 15 دقیقه تفریح میانی باید در نظر گرفته شود. به این مقدار، زمانی برای ناهار و زمانی برای صبحگاه اضافه می شود. مبتنی بر این مصوبه ساعت شروع کلاس های مدرسه در سال تحصیلی 1402-1401 از 8 صبح (صبحگاه از 7:45) و ساعات پایان برنامه روزانه 15 تعیین شده بود. این ساعتها هر ساله در تابستان مورد بررسی مجدد قرار میگیرد و چنانچه لازم باشد تغییر و اطلاعرسانی خواهد شد. اما در کل همه مدارس موظف هستند بین ساعت 7:30 تا 8 کلاسها را آغاز و بین ساعت 14:30 تا 15 به پایان برسانند.
این روزها رویکردهای متنوعی در امر یاددهی و یادگیری تدوین و به کار گرفته میشود که شاید عاقلانهترین روش، اتخاذ روش تلفیقی باشد لیکن با توجه به اینکه تا کنون هشت هوش مختلف برای بشر شناخته و تعریف شده و همچنین توجه به اصلیترین مشغله کودکان (بازی) که در فرایند آن آموختن برایشان لذت بخش¬تر می گردد، رویکرد «سرگرم آموزی» (edutainment) را بهترین روش در یادگیری میدانیم. (entertainment + education = edutainment)
اصولا اردوها و بازدیدهای علمی فرصتی برای تجربه آموزهها و تثبیت و تعمیق یادگیری هستند فلذا در نظر ما ارزشمند هستند و برای هر پایه تحصیلی بین چهار تا پنج اردوی علمی یا تفریحی طراحی و اجرا می کنیم . اگرچه در شهری مثل تهران، عواملی مثل بارندگیهای سنگین و یا آلودگی هوا بعضا این فرصتها را محدود کرده است.
در این ساعت آموزشی در مدارس سلام و در هر مقطع دستور کار آشنایی دانش آموزان با امر پژوهش و چگونگی انجام یک پژوهش موثر است . در مقطع دبستان علاقمند سازی به پژوهش و آموزش های پژوهش محور ، فرهنگ یادگیری مبتنی بر شناخت و تجربه را فراهم می سازد. این کار در مدارس سلام بر محمل کلاسهایی مثل رباتیک، سازه ماکارونی، سازههای حجمی، دور ریختنیها و … تدارک دیده شدهاست. برگزاری جشنوارههای پژوهشی که نه رقابت بلکه ایجاد حس خوب در آن هدف قرار گرفته است در برنامه سالانه دبستان ها دیده شدهاست.
تلاش ما همواره این بوده که محصول کلاسهایی دبستانی، علاوه بر ایجاد نشاط، اصلاح یا ایجاد نگرش و فرهنگ صحیح نیز در نظر گرفته شود. با تاکید بر عبارت «تربیت بدنی» تلاش داریم همکاران ما همواره توجهشان بر ضرورت های آموزشی در حوزه ورزشی برای این سن جلب شود و کلاس هایی را طراحی کنند که علاوه بر ایجاد نشاط، به ارتقای توانمندیهای حرکتی و رشد عضلات ریز و درشت و ارتباط لازم عصب و عضله و همچنین چالاکی در آن مد نظر باشد. همچنین در حد توان و بضاعت به فرهنگ پهلوانی و کار گروهی و همچنین ارتقاع سطح دانش در مورد رشتههای ورزشی پرداخته خواهد شد.با توجه به محدودیتهای فضاهای مدارس، برنامه کاری اصلی برای همه پایه یکی بوده و در کنار آن در حد محدود به ورزشهای دیگر نیز پرداخته میشود. اما برای عزیزانی که ورزشهایی را تخصصی پیگیری میکردهاند، فرصت های شرکت در مسابقات منطقه فراهم میکنیم و یا در مدارس به صورت اتفاق جشنوارهای به آن میپردازیم.